Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Kolak u finalu koplja na EP u Rimu

Kolak u finalu koplja na EP u Rimu

Hrvatska atletičarka, 28-godišnja Sara Kolak plasirala se u finale bacanja koplja na Europskom prvenstvu u Rimu, ona je hicem od 57.73 metara zauzela 10. mjesto u kvalifikacijama.

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine Kolak je u kvalifikacijama Rima bacila 1.16 metara slabije od svog najboljeg rezultata sezone, no i to je bilo dovoljno za ulazak među 12 najboljih.

Druga hrvatska predstavnica u bacanju koplja Lucija Cvitanović (32) zauzela je 25. mjesto s hicem od 52.66 metara što je više od dva metra slabije od njezinog najboljeg rezultata sezone.

Najbolja u kvalifikacijama bila je Novežanka Marie-Therese Obst s hicem od 61.45 metara.

Finale kopljašica na programu je u utorak od 21.36 sati.

U kvalifikacijama na 800 metara nastupila je 22-godišnja Nina Vuković, ali nije uspjela izboriti prolazak u polufinale. Ona je s vremenom 2:02.74 minuta zauzela šesto mjesto u svojoj skupini, a izravni plasman u polufinale izborile su tri prvoplasirane iz svake od četiri skupine. Usto, dalje su prošle i četiri najbrže po vremenu, ali Vuković nije bila među njima te je u konačnici završila na 21. poziciji.

U jutarnjem dijelu programa u ponedeljak je nastupio i hrvatski rekorder u skoku s motkom, 30-godišnji Ivan Horvat koji je ostao je bez plasmana. Horvat je u kvalifikacijama krenuo na visini od 5.25 metara, što je za 51 centimetar manje od njegova sedam godina starog rekorda, ali i 15 centimetara manje od njegova najboljeg rezultata sezone, no sva tri puta je rušio letvicu.

N.H./H

foto: epa

Tagovi: