Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Je li ovaj Indijac najbolji poslodavac na svijetu?

Je li ovaj Indijac najbolji poslodavac na svijetu?

Vlasnik poslovnog carstva iz Indije ovoga će vikenda svojim zaposlenicima podijeliti nagrade u vrijednosti 6 milijuna funti, a razlog koji navodi je nagrada u znak priznanja za izvrsni učinak i predanost koje su pokazali u posljednjih pet godina, prenosi dailymail.

Nagrada će biti predana u sklopu hinduističkog festivala Diwali, a sadrži ukupno 1260 automobila, 400 stanova i dijamantni nakit.

Vlasnik tvrtke Hare Krishna Export, Savjibhai Dholakia, koji vodi izuzetno uspješnu tvrtku za izvoz dijamanata u gradu Suratu, napravit će jako rijedak potez u poslovnom svijetu, a svoju odluku objašnjava riječima:

“Naš je cilj svakome od naših zaposlenika omogućiti da imaju vlastiti stan i automobil u sljedećih pet godina. Zato smo počeli dijeliti aute, kuće i nakit već sada”, rekao je Dholakia, vlasnik Hare Krishna Exporta, koji zapošljava ukupno 5500 ljudi.

Dholakia je već 2012. godine započeo s dijeljenjem vrijednih poklona. Tada je troje zaposlenika dobilo automobile, a 2014. godine Dholakia je podijelio još 491 automobil i 207 stanova.

Činjenica je da Hare Krishna Export slovi kao jedna od najuspješnijih kompanija u indijskom Suratu te izvozi dijamante u čak 75 zemalja, no svejedno je pitanje koliko je takvih ili sličnih poteza svjetskih milijardera bilo dosad.

novo.hr

foto: answersafrica.com