Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Liječnici objavili stanje muškarca koji se zapalio na Markovom trgu

Liječnici objavili stanje muškarca koji se zapalio na Markovom trgu

Predstojnik Klinike za traumatologije Dinko Vidović pojasnio je stanje pacijenta. “Danas oko 10 sati je hitno dovezen opečeni pacijent stradao u ovom incidentu. Unatoč promptnoj reakciji hitne pomoći i unatoč maksimalno poduzetim mjerama medicinskog tima, pacijent je zbog opsega i težine ozljeda trenutačno u životnoj opasnosti”, rekao je liječnik te nastavio:

“Životno je ugrožen. Smješten je u jedinici intenzivnog opeklinskog odjela. Zadobio je opekline četvrtog stupnja, zahvaćena mu je gotovo cijela površina tijela. Ima čak i endo opekline. Prognoze su loše, ali dajemo šansu čovjeku da preživi. Poduzet ćemo sve što je moguće da ga spasimo. Pacijent je 67. godište”.

Liječnici iz Klinike za traumatologiju su rekli da je muškarac zadobio opekotine četvrtog stupnja po gotovo cijelom tijelu i da je u životnoj opasnosti te trenutno nije pri svijesti. “Takve opekline dugo nismo vidjeli, probat ćemo ga spasiti”. 

Na intenzivnom liječenju 

“Muškarac je u teškom stanju i životno je ugrožen. Prevezen je u centar za liječenje opeklina u Traumatološku bolnicu”, rekao je, podsjetimo, ranije ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroša je premijer Andrej Plenković nazvao odmah nakon incidenta pa su zajedno koordinirali akciju zbrinjavanja muškarca. Čovjek koji se zapalio prebačen je u Traumatološku kliniku u Draškovićevu, u jako je teškom stanju.

“Ozlijeđeni je u jako teškom stanu i trenutno se provode svi oblici intenzivnog liječenja”, izjavio je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Davor Vagić.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Novo.hr

foto: fah