Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Lopov u Splitu hakirao bankomat da mu izbacuje novac, na ulici ostalo 70 tisuća kuna

Lopov u Splitu hakirao bankomat da mu izbacuje novac, na ulici ostalo 70 tisuća kuna

Više od 70.000 kuna kupili su usred noći policajci s tla u susjedstvu Policijske uprave u Splitu nakon pljačke bankomata kraj ureda Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22.

Nešto iza ponoći lopov je došao do bankomata i skinuo jedan dio prednje ploče iznad ekrana te se spojio na unutarnje instalacije. Kako saznaje Slobodna, s prijenosnog računala je davao bankomatu upute za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos, a pritom nije znao da se uključio alarm koji je obavijestio nadležnu zaštitarsku tvrtku.

Njihov uposlenik je u najkraćem roku došao na mjesto događaja, prišao muškarcu i upitao ga treba li pomoć. Muškarac se na to trznuo, okrenuo se i pogledao zaštitara zbunjenim izrazom lica, a kako nije ništa rekao, pretpostavlja se da se radi o strancu koji nije ni razumio što ga se pita. No shvatio je da treba pobjeći.

Nestao je s lica mjesta, no bankomat je nastavio izbacivati novac. Pozvani su policajci koji su skupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odneseno više stotina tisuća kuna.

N.H.

foto: arhiva.nh