Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Luka Dubrovnik u prvih devet mjeseci ostvarila 11,85 milijuna kuna dobiti

Luka Dubrovnik u prvih devet mjeseci ostvarila 11,85 milijuna kuna dobiti

Predsjednik Uprave Luke Dubrovnik Željko Raguž izjavio je u srijedu u Dubrovniku kako je ta tvrtka u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvarila 29,6 milijuna kuna prihoda, što je 19 posto više nego u istom razdoblju lani te dobit od 11,85 milijuna kuna.

Na konferenciji za medije Raguž je naglasio da je Luka Dubrovnik u istom razdoblju imala 17,7 milijuna kuna rashoda, što je 9 posto više nego u istom razdoblju lani, a sličan rezultat očekuje i do kraja godine.

„Ovo je još jedna rekordna godina. Mnogi su bili skeptični hoćemo li u 2019. godini ponoviti lanjske rekordne rezultate. Tada sam to najavio, a sad je to ostvareno. Na ovim rezultatima i impresivnim brojkama čestitam svim zaposlenicima“, rekao je Raguž.

Luka Dubrovnik d.d. ostvaruje prihod u privezu i odvezu kruzera, odvozu otpada, skladištarini i parkingu

Luka je primila jednak broj kruzera kao i lani, ali je prihod od odvoza otpada porastao za 1,2 milijuna kuna ili 20 posto. Uz to, proteklih smo godina zbrinuli više od 500 tona otpada, a u Luci nemamo niti metra četvornog slobodnog prostora za iznajmiti. I na parkiranju ostvarujemo izvrsne prihode s rastom od čak 500 tisuća kuna u odnosu na lani, nakon što smo modernizirali sustav naplate”, napomenuo je Raguž i dodao je kako su najveća rashodovna stavka plaće djelatnika te odvoz otpada.

Istaknuo je da Luka Dubrovnik uredno podmiruje sve obveze i nema dugovanja, struktura djelatnika je jako dobra, a završeni su i svi sudski sporovi.

“Oslobođeni smo u slučaju tužbe sarajevskog Šipada, dok smo izgubili spor vrijedan 650 tisuća kuna protiv odvjetničkog društva koje nas je zastupalo u žalbi na natječaju za marinu Gruž. Taj se spor uopće nije trebao dogoditi i to smatram dijelom neodgovornog poslovanja tadašnjih čelnika tvrtke“, izjavio je Raguž.

Naglasio je kako je Luka Dubrovnik d.d. u svakom trenutku spremna za natječaj za budući terminal u luci Gruž. Na konferenciji za medije predstavljena je i nova internetska stranica Luke Dubrovnik, a dodijeljene su i jubilarne nagrade zaposlenicima.  

P.T./hina

foto: dubrovnikport