Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Majka zvala hitnu jer njen sin 38-godišnjak ima temperaturu

Majka zvala hitnu jer njen sin 38-godišnjak ima temperaturu

Marija Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu govorila je o problemima s kojima se suočavaju u Hitnoj.

“Ono na čemu puno radimo jest ulaganje u kadrove, a potrebno nam je dodatno ulaganje u opremu, prvenstveno u vozni park. Posljednja nabavka je bila prije sedam godina, kilometraža se nabila i to su sada relativno stari auti”, ističe u razgovoru za HTV ravnateljica Marija Grba-Bujević.

Veliki problem u sustavu je što često Hitna pomoć ide na intervenciju iako to nije bilo potrebno ili ljudi dođu u Hitnu iako im je zdravstveno stanje takvo da im nije potrebno odmah pružiti pomoć.

Ističe i nedavni primjer. Samo jedan u nizu slučajeva koje imaju: “Zvala nas je jedna gospođa jer sin ima temperaturu 38,8. Ispostavilo se da dijete ima 38 godina i temperaturu 38,5. Razgovor nije bio ugodan jer je gospođa smatrala da na to ima pravo. Istovremeno, nije mislila da bi u tom trenutku nekome srce moglo stati. Te se stvari moraju riješiti”, dodaje Grba-Bujević ističući da ima i puno lažnih dojava.

novo.hr

foto: arhiva.nh