Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Marina Punat grupa u razvoj ponude planira do 2025. uložiti 160 milijuna kuna

Marina Punat grupa u razvoj ponude planira do 2025. uložiti 160 milijuna kuna

Marina Punat grupa, u okviru koje su marina, hotel, brodogradilište i drugi sadržaji, planira do 2025. godine ulaganja od oko 160 milijuna kuna a s ciljem rekonstrukcije kapaciteta i povećanja konkurentnosti nautičkih usluga, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji na kojoj su predstavljena najznačajnija ulaganja i planovi Marine Punat. 

Marina Punat čini dobre i kvalitetne pomake, ima planove za budućnost, rekao je ministar turizma Gari Cappelli, koji je sudjelovao na konferenciji u Marini Punat a susreo se i predstavnicima turističkih zajednica otoka Krka. 

Cappelli je istaknuo kako Hrvatska u nautičkom turizmu ima što pokazati, ali i naglasio i važnost ulaganja u kvalitetu usluge što donosi rezultate u svim oblicima turizma. 

Hrvatska sada ima 72 marine s oko 17.500 vezova, a tome treba pridodati oko 20.000 suhih vezova, rekao je ministar, dodajući da se ove godine u charteru očekuje ukupno oko 480.000 turista te oko 3,1 milijuna noćenja.

Ove godine je u Hrvatsku došlo oko 54.000 brodica, a po Thomas istraživanjima prosječna potrošnja u nautičkom turizmu je oko 126 eura po osobi, dok je u charteru oko 186 eura. Budući je ukupni prosjek oko 80 eura, jasno je da su turisti, koji koriste usluge u nautičkom turizmu, uz one u zdravstvenom turizmu, daleko veći potrošači nego drugi turisti, istaknuo je Cappelli.

Na predstavljanju usluga Marine Punat rečeno je da je to najstarija marina u Hrvatskoj i najveća marina sjevernog Jadrana, u kojoj je zaposleno 150 ljudi, a surađuje s 30 kooperanata, koji zapošljavaju još 113 ljudi. Marina trenutno raspolaže s 1.450 vezova za plovila do 40 metara na čak 14 gatova.

Marina Punat u svojoj ponudi ima stalne vezove u moru i suhe vezove, restorane, bazen i wellness te pažljivo odabrane dodatne usluge i trgovine, uz vrhunski opremljen yacht servis.

Samo u Marinu Punat do 2025. godine planirana su ulaganja od 50 milijuna kuna, a uz ulaganje u druge sadržaje na razini grupe planirana su ulaganja od ukupno oko 160 milijuna kuna. 

Osnivač i suvlasnik Marine Punat Dragutin Žic rekao je da se ta marina u 55 godina rada uspjela održati i uspješno poslovati, iako je bilo teških dana.

Pred tvrtkom su novi izazovi, naglasio je, dodajući kako očekuju od Vlade i lokalne samouprave da ih podupru, kako bi napravili daljnji iskorak i u marini i u brodogradilištu. 

K.A./hina

foto: marina-punat.hr

Tagovi: