Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Međimurska županija i 15. dan za redom bez novooboljelih

Međimurska županija i 15. dan za redom bez novooboljelih

I 15. dan za redom u Međimurskoj županiji nema novoboljelih od COVID-a 19.

U utorak je načelnik stožera CZ MŽ Josip Grivec o konferenciju za novinare izrazio zadovoljstvo dobrom epidemiološkom situacijom. Jučer smo ušli u 1. fazu popuštanja mjera te je očekivano i kretanje većeg broja ljudi. Općinski i gradski stožeri CZ nadziru provođenja mjera te još jednom pozivam sve građane, ali i vlasnike trgovačkih i drugih djelatnosti koje su započele s radom da se pridržavaju svih propisanih mjera. Ujedno čestitam i Međunarodni dan zaštite na radu koji ove godine obilježavamo u specifičnim okolnostima.

Župan Međimurske županije Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo što Međimurska županija puna dva tjedna nema novooboljelih. „Imamo još jednu osobu koja se oporavila te od ukupno 8 oboljelih od početka pandemije sada je 6 osoba ili 75% osoba ozdravilo te smo jedna od rijetkih županija koja ima tako visok postotak ozdravljenja.“

Župan Posavec zahvalio je čitavom zdravstvenom sustavu Međimurske županije te je istaknuo kako su svi zdravstveni djelatnici na raspolaganju sustavu.

Dr. Marina Payerl Pal kazala je da će s obzirom na popuštanje mjera i u području javnog zdravstva s pripremnim radnjama za obavljanje pregleda za procjenu psihofizičkog stanja djece školskih obveznika u školskoj godini 2020/21 započeti i Djelatnost školske i adolescentne medicine. U suradnji s liječnicima obiteljske medicine bit će prikupljani podaci te roditelji neće morati osobno dolaziti , a ukoliko se nastavi povoljna epidemiološka situacija s pregledima bi se započelo 11. svibnja 2020. Kazala je da je od jučer započelo i sa zdravstvenim pregledima osoba koje podliježu obveznom zdravstvenom nadzoru te s on-line provedbom tečajeva higijenskog minimuma te će na isti način biti organizirani i ispiti.

N.H.

foto: SCZMŽ