eko industrija

Home / eko industrija/Poslovne vijesti / MOL Grupa potpisala s InoBat-om memorandum za razvoj tehnologije vodika

MOL Grupa potpisala s InoBat-om memorandum za razvoj tehnologije vodika

InoBat (koji uključuje IPM Grupe, A.EN. Grupe i MSM Grupe) i MOL Grupa potpisali su Memoranduma o razumijevanju s ciljem razvijanja projekata na području tehnologije vodika u središnjoj i istočnoj Europi,stoji u priopćenju medijima.

InoBat je akcelerator koji povezuje vodeće industrijske grupacije u središnjoj Europi s najboljim svjetskim tehnologijama, razvija paneuropski centar izvrsnosti za proizvodnju baterija sa sjedištem u Slovačkoj.

Cilj je otvaranje demonstracijskih i proizvodnih linija za proizvodnju baterija s primjenom na području elektromobilnosti (električna vozila, hibridna vozila), pohrane energije (sustavi pohrane za potrošače i komunalne tvrtke) i alternativnih goriva (vodik).

Partnerstvo između MOL Grupe i InoBata predviđa suradnju u razvoju čitavog niza projekata u tehnologiji vodika u regiji srednje i istočne Europe, uključujući nabavu i opskrbu vodikom, razvijanje i testiranje tekućeg goriva s visokim udjelom vodika, distribuciju i prodaju takvog goriva te, potencijalno, izgradnju proizvodnog pogona koje bi uključivalo postrojenje za recikliranje goriva.

Vjerujemo da će nam MOL-ovo dugoročno iskustvo u industriji pomoći da ubrzamo razvoj europskog ekosustava koji obuhvaća tehnologije vodikova goriva kreiranjem integriranog europskog lanca vrijednosti alternativnih goriva i e- mobilnosti. InoBat se nada da će zajedno s MOL-om uspjeti oblikovati nova tržišta i unijeti nemir u postojeća, ne samo u Europi već i globalno” – kaže Marian Bocek, suosnivač i izvršni direktor InoBata.

Izvršni direktor za inovacije MOL Grupe Oszkár Világi izjavio je kako će suradnja s InoBatom omogućiti proširenje ponude i transformaciju iz tradicionalnog maloprodajnog lanca u pružatelja usluga kupcima.

N.H.

foto: infobat