Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Mourinho prihvatio kaznu od godinu dana za utaju poreza

Mourinho prihvatio kaznu od godinu dana za utaju poreza

Portugalski trener José Mourinho prihvatio je kaznu od godinu dana, koju ipak neće morati odslužiti, i kaznu u visini od gotovo dva milijuna eura za poreznu utaju koja mu je dosuđena u Španjolskoj.

Mourinhu se sudilo jer nije prijavio španjolskoj poreznoj upravi sve prihode ostvarene 2011. i 2012. godine od prodaje prava na korištenje svog imena. Tada je bio trener Real Madrida.

Prema dogovoru kojeg su sklopili Mourinho, porezna uprava i tužiteljstvo jednogodišnja kazna zatvora je preinačena u kaznu od 182.500 eura. Osim tog iznosa bivši trener, koji je bez kluba od prosinca kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu, mora platiti još dva milijuna eura kazne.

Osim Mourinha, još su neke nogometne zvijezde osuđene zbog porezne utaje u Španjolskoj. Njegov sunarodnjak Cristiano Ronaldo je prije dvije godine osuđen na dvije godine zatvora, koje također neće morati odslužiti, i na kaznu u visini od oko 3,2 milijuna eura.

Argentinac Lionel Messi, igrač Barcelone, osuđen je 2016. na 21 mjesec zatvorske kazne i kaznu od dva milijuna eura.

Ni jedan od njih svoje kazne neće provesti u zatvoru jer španjolski zakon za prije neosuđivane prekršitelje predviđa poštedu od zatvora ako im je dosuđena kazna do dvije godine.

novo.hr

foto: arhiva.nh