gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Na 15. sajmu ribarstva Crofish više od 80 izlagača

Na 15. sajmu ribarstva Crofish više od 80 izlagača

Na 15. međunarodnom sajmu ribarstva Crofish u Poreču će se od 24. do 26. studenoga okupiti više od 80 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Španjolske, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Izlagači će predstaviti proizvode ribarstva i akvakulture, ribarske opreme i alata, plovila te opreme za profesionalni i sportski ribolov i sportove na vodi. Cjelokupna manifestacija više je od samog sajma jer će proizvođači između ostalog zentirati kompletnu opremu za uzgoj školjkaša i ribe, a bit će predstavljene i inovacije za čišćenje vodenih eko sustava, istaknuli su na konferenciji predstavnici istarske Obrtničke komore i Istarske županije.

“Ove godine sudjeluje i rekordan broj odgojno-obrazovnih i istraživačkih institucija. Biti će tu i specijaliziranih vozila za prijevoz – hladnjača, brodskih i vanbrodskih motora, elektro motora, rezervnih dijelova, propelera, ledomata, šokera, grijalica, radio komunikacijska oprema i pribor, brodska elektronika i telekomunikacije i ostalog bogatog asortimana”, rekao je predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić.

Uz to, sajam prate i brojni stručni sadržaji s obzirom da će predstavnici Ministarstva poljoprivrede, znanstvenih institucija i drugi predavači upoznati posjetitelje i javnost s aktualnostima na području morskog ribarstva, ekologije, novostima u akvakulturi, invazivnim vrstama u Jadranskom moru te mogućnostima korištenja potpornih sredstava.

“Crofish je jedini sajam u Hrvatskoj koji se bavi područjem ribarstva. Organiziramo ga kako bismo posjetiteljima i javnostima prikazali važnost mora kao resursa, kao poveznice sa svijetom i kao načina života. Organiziramo ga kako bismo prikazali bogatu ribarsku i pomorsku tradiciju naših krajeva i važnost njegove zaštite za naš opstanak”, poručio je Momić, dodavši kako je Poreč, kao grad koji se, uz turizam, ponosi i ribarskom tradicijom, pravo mjesto za ovu jedinstvenu manifestaciju.

Na konferenciji je istaknuto i kako su riba i ostali proizvodi ribarstva važan dio prehrane, stoga će se u sklopu manifestacije održavati i svakodnevni cooking show program, a posjetitelji će moći besplatno isprobati moderna i tradicionalna jela od morske ribe i ostalih plodova.

U sklopu sajma bit će predstavljeno više obrazovnih institucija – Pomorski fakultet Rijeka, Pomorska škola Bakar i Pomorska škola Split, kao jedina u Hrvatskoj s programom za ribarskog nautičara, a mogućnost školovanja i karijera predstavit će i Ministarstvo obrane, dok će posjetitelji moći posjetiti i razgledati više različitih vrsta plovila i razgovarati s njihovim posadama. Radi se o plovilima Ministarstva obrane – obalne straže – “Hrvatska Kostajnica”, Ministarstva unutarnjih poslova P-212 i Ministarstva poljoprivrede – ribarske inspekcije – “Periska”.

T.R./H

foto: crofish.eu

Tagovi: