Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Na Braču uhićeni nasilnici koji su maltretirali mladiće srpske nacionalnosti

Na Braču uhićeni nasilnici koji su maltretirali mladiće srpske nacionalnosti

Policija je u nedjelju uhitila dvije osobe (22 i 19 godina) zbog sumnje da su u jutarnjim satima u Supetru na Braču sudjelovali u napadu na skupinu od pet mlađih osoba koje su tom prilikom lakše ozlijedili, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Kako se navodi u policijskom izvješću, oko 4 sata u noći sa subote na nedjelju zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba.

Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba, 26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka te jednog 22-godišnjaka, koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Ubrzo nakon toga u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu te ozlijedio 26-godišnjaka. S obzirom na to da je taj 22-godišnjak bio u alkoholiziranom stanju smješten je u posebnu prostoriju na triježnjenje.

U nedjelju oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u tom događaju.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri je predan pritvorskom nadzorniku.

Osim kaznene prijave, protiv njega kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su optužni prijedlozi  zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju diskriminacije. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja, zaključuje se u priopćenju policije.

Iz splitske policije se doznaje i kako su svih petoro napadnutih državljani Republike Hrvatske. Dvoje od njih su srpske nacionalnosti, a ostali su Hrvati. U incident se umiješao mjesni taksist pomažući napadnutim, nakon čega je napad prestao. Neki mediji navode i kako su napadači vikali “Tko je od vas Srbin”, a kako napadnuti nisu odgovarali, napadači su ih počeli udarati i cipelariti.

P.T.

foto: novo.hr