Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Najveća ruska internet kompanija ulazi na tržište Balkana

Najveća ruska internet kompanija ulazi na tržište Balkana

Yandex, Najveća ruska internet kompanija, vlasnik najpopularnijeg ruskog pretraživača i internet portala, ulazi na tržište Balkana.

Srpski poduzetnici moći će se obratiti ruskoj publici uz pomoć Yandexovih alata za oglašavanje, a službeni zastupnik Yandexa na području Srbije postala je kompanija 516. Kompanija će pružati podršku kupcima i partnerima Yandexa u Srbiji u organizaciji marketinških kampanja, uzimajući u obzir specifičnosti i osobine ruskog tržišta.

Velik interes kompanija
Za predstavnike srpskog biznisa bit će dostupno oglašavanje na Yandex pretraživačkim i reklamnim mrežama, koje pokrivaju 80% korisnika interneta u Rusiji, javlja portal eKapija.

Također, klijenti u Srbiji moći će koristiti Yandexove analitičke i marketinške alate, kao što su Yandex.Metrica, AppMetrica, Brand Lift. “Vidimo veliko zanimanje srpskih kompanija za potencijalne klijente iz Rusije.

Internet oglašavanje danas je jedan od najučinkovitiji kanala komunikacije s ciljnom grupom. Tržište oglašavanja ubrzano se razvija: formati se mijenjaju, pojavljuju se novi proizvodi i tehnologije, na primjer, komplikacija targetinga ili novi analitički alati. Zajedno s tvrtkom 516, želimo pomoći lokalnom biznisu da učinkovitije radi s ruskom publikom, privuče nove klijente i ostvari najveći učinak od ulaganja u oglašavanje”, kaže Bernard Lukey, direktor Yandex Europe.

“Nove mogućnosti za privlačenje turista, uspostavljanje kontakata u prehrambenoj i lakoj industriji ili proizvodnji farmaceutskih proizvoda, samo su mala lista prednosti koje nudi suradnja s ruskim internetskim divom”, komentirala je početak suradnje Olga Nedeljković, regionalni direktor tvrtke 516. U veljači ove godine Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika beograda, primio je Antona Petrakova, glavnog direktora ruske kompanije Yandex Taxi, koja je nedavno ušla na tržište u Beogradu.

Yandex taksi već radi
Vesić je izrazio zadovoljstvo što je jedan od velikih svjetskih taxi servisa, s aplikacijom koja povezuje vozače i one koji naručuju vožnju, došao na srpsko tržište. “To pokazuje da je Beograd sve zanimljiviji za svjetske kompanije i da je dobra destinacija za investiranje, kao i da naše tržište raste”, istaknuo je Vesić, koji je tom prigodom Rusima poželio dobrodošlicu na srpsko tržište, dodajući da se nada kako će i druge svjetske kompanije koje se bave tim poslom naći mjesto na tržištu Beograda.

Zamjenik gradonačelnika ih je upoznao s namjerama Grada Beograda, kada je riječ o taksi prijevozu, a prije svega s novim zakonskim izmjenama koje omogućavaju da se grad uspješno bori s “divljim taksistima”, koji su nelojalna konkurencija svima.

novo.hr

foto: Yandex

Tagovi: ,