Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Nakon tragičnih sukoba u Grčkoj stigla brza reakcija iz Dinama

Nakon tragičnih sukoba u Grčkoj stigla brza reakcija iz Dinama

Nakon stravičnih nereda u Grčkoj, u kojima je jedan navijač AEK-a izgubio život, a desetak osoba je ozlijeđeno, oglasili su se iz Dinama:

GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica, navodi se u priopćenju kluba iz Maksimirske 128.

Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta.

Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda.

GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju., navode iz maksimirskog kluba.

Novo.hr

foto: arh.nh