Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Nijemac u Francuskoj osumnjičen da je suprugu držao zatočenu 12 godina u stanu

Nijemac u Francuskoj osumnjičen da je suprugu držao zatočenu 12 godina u stanu

Nijemac (55) je uhićen zbog sumnje da je 12 godina suprugu (53) držao u zatočeništvu u njihovom domu u Francuskoj. Njegova supruga, također Njemica, pronađena je polugola i obrijane glave u spavaćoj sobi u stanu, rekao je izvor francuske policije za AFP.

Supružnici su stanovali u Forbachu, blizu granice s Njemačkom. Nijemac je osumnjičen za otmicu, silovanje i mučenje. Istražitelji vjeruju da je žena došla do telefona i pozvala njemačku policiju, koja je upozorila svoje francuske kolege, tvrdi izvor AFP-a.

Lokalni tužitelj Olivier Glady rekao je da je žena lošeg zdravstvenog stanja. Dodao je da je u stanu bilo oko 10 mačaka. Tužitelj je naveo da je muškarac bio nezaposlen te da je prije radio u Njemačkoj, piše BBC.

Susjedi kažu da je muškarac rekao da mu supruga ima rak

Osumnjičenik, koji se također suočava s optužbama za teško silovanje i mučenje, nalazi se u pritvoru u istočnom francuskom gradu Metzu, objavila je televizija BFMTV. Njemačke novine Bild intervjuirale su susjede supružnika. Oni su rekli da im je muškarac rekao da njegova supruga ima rak i da “vrišti od boli zbog svoje bolesti”.

Susjeda je za AFP da žena nije izlazila iz kuće. Iako je čula krikove, mislila je da su uzrokovani bolešću. “Bio je vrlo pristojan i fin”, komentirala je susjeda osumnjičenog Nijemca.

“Ženu sam zadnji put vidjela prije možda 10 godina. Mislila sam da je umrla ili da se odselila”, rekla je žena koja živi u istoj ulici kao i osumnjičenik.

U izvješćima francuskih medija navodi se da je policija u stanu pronašla dnevnik u kojem je muškarac vodio evidenciju svojih postupaka, uključujući i vrijeme kada je supruzi davao hranu.

N.H.

foto: shutterstock