tehnologija

Home / ostalo/Poslovne vijesti / Njemački SAP kupuje proizvođača softvera za upravljanje korisničkim profilima klijenata Gigyu

Njemački SAP kupuje proizvođača softvera za upravljanje korisničkim profilima klijenata Gigyu

Njemački softverski div SAP postigao je dogovor o kupnji američko-izraelskog proizvođača softvera za upravljanje korisničkim profilima klijenata Gigya kako bi učvrstio poziciju na tržištu internetskog marketinga.

SAP želi povezati Gigyjinu platformu za pristup i upravljanje korisničkim podacima s vlastitim softverom za usporedbu podataka korisničkih profila Hybris kako bi poslovnim korisnicima omogućio prodaju usluga klijentima putem interneta.

Pojedinosti transakcije nisu navedene, a prema procjenama nekoliko izraelskih medija njemačka će kompanija za Gigyju platiti 350 milijuna dolara. Gigyja je osnovana 2006. godine u Izraelu, a naknadno su preselili sjedište u Silicijsku dolinu.

Njezin softver omogućuje kompanijama upravljanje marketinškim profilima i preferencijama klijenata koji pak dobivaju mogućnost odlučivanja o (ne)objavi oglasa i potpune kontrole podataka, navodi se u SAP-ovom priopćenju od nedjelje.

Zahvaljujući toj transakciji SAP će kompanijama koje posluju u Europi moći efikasnije pomoći da se usklade s europskim propisima o zaštiti privatnosti.

Gigya trenutno upravlja s 1,3 milijarde korisničkih profila.

Brojne neovisne analitičke kompanije, uključujući odnedavno i Forrester Research, svrstale su Gigyju na sam vrh ljestvice kompanija na tom području, navodi se u SAP-ovom priopćenju.

U tržišnoj niši upravljanja identitom korisnika Forrester je svrstao izraelsko-američku kompaniju ispred Salesforcesa, Ping Identityja, Auth0a i Microsofta, izdvajajući njezino jednostavnije korisničko sučelje i sigurnost.

Prema Gigyjinim podacima, njezini korisnici uključuju 700 velikih kompanija, među kojima je i polovina od 100 vodećih američkih internetskih kompanija, te europski brendovi poput proizvođača lijekova Bayera, proizvođača kozmetike L’Oreala, zrakoplovne kompanije KLM i maloprodajne tvrtke ASOS.

Izraelsko-američka kompanija bit će uključena u SAP-ov Hybris, s kojim surađuju od 2013. godine.

Zaključenje transakcije očekuje se u zadnjem ovogodišnjem tromjesečju a moraju ga prethodno odobriti nadležni regulatori, napominju u SAP-u.

K.A./h

foto: sap.com

Tagovi: