auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Njemačkoj TÜV koji nadzire tehničke preglede objavio koji automobili najbolje prolaze

Njemačkoj TÜV koji nadzire tehničke preglede objavio koji automobili najbolje prolaze

U Njemačkoj je TÜV organizacija koja prati i nadzire tehničke preglede, a upravo je objavila izvještaj s pregleda obavljenih u njezinim stanicama za tehničke preglede.

Prije svega, u toj moćnoj europskoj državi prosječna starost automobila je 9,5 godina, što je, naravno, mnogo bolje nego u Hrvatskoj. Mi se krećemo oko 14 godina, a s obzirom na kvalitetu života i visinu primanja – još je i dobro. No, niti u Njemačkoj na cvjetaju ruže pa flota automobila stari, još 2010. godine prosječna starost vozila bila je 8 godina.

Dakle, TÜV je objavio izvještaj za 2020. godinu (prate se automobili koji su pristupili tehničkim pregledima od srpnja 2018. do srpnja 2019. godine), obrađeno je devet milijuna vozila i na tehničkim pregledima u Njemačkoj pada svaki peti automobil s ozbiljnim greškama. Ono što nas zanima su pobjednici, odnosno automobili koji imaju najmanje grešaka, a to vam može biti i solidan putokaz pri kupnji rabljenog vozila. Pogotovo ako ćete ga tražiti u Njemačkoj, piše HAK revija. 

Ukupni pobjednik, pobjednik među SUV-ovima i vozilima starima od dvije do tri godine je Mercedes-Benz GLC (samo 2,17 posto nedostataka), drugi su Porsche 911 (2,20) i Mercedes SLK/SLC (2,20). Četvrti i peti su također Mercedesi, B i A klasa, a šesto mjesto dijele C klasa i Mazda CX-3.

U kategoriji malih automobila prvi je Audi A1 (3,1), a jedan od lošijih je Fiat Punto (10,8). Nije se proslavila ni Dacia Logan s 13,6 posto nedostataka. U klasi mini automobila najmanje nedostataka ima Opel Adam (4.0), a Ford Ka je posljednji (10.7). 

novo.hr

foto: arhiva.nh