Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Nogometni savez Srbije uveo opciju da lige popune klubovi koji će platiti najveći iznos

Nogometni savez Srbije uveo opciju da lige popune klubovi koji će platiti najveći iznos

Nogometna sezona u Srbiji se nastavlja od 30. svibnja i to u izmijenjenom formatu na način da je ukinuto doigravanje pa će superligaši odigrati samo četiri kola nakon čega će zaključiti sezonu.

U isto vrijeme se vode rasprave o novom formatu natjecanja za iduću sezonu, a kao opcija se navodi i proširenje lige s 16 na 18 ili 20 sudionika. Ukoliko do proširenje dođe nitko od aktualnih superligaša ne bi ispao u rang niže.

Istodobno je Fudbalski savez Srbije (FSS) predvidio da se u tom slučaju slobodna mjesta u ligama ne popunjavaju primarno s obzirom na sportske rezultate niželigaša, već na temelju najveće uplate koju će jedan od klubova ponuditi savezu za napredak u rang više.

– Najveća sramota u povijesti srpskog nogometa. Ako se pojavi upražnjeno mjesto u Superligi i Prvoj ligi, to mjesto će popuniti klub koji najviše uplati novca na račun FSS. Što se tiče nižih liga, isti je princip samo što se plaća nadležnim savezima. Sramno i ponižavajuće.” – poručili su iz Sindikata profesionalnih nogometaša “Nezavisnost”.

FSS bi prethodno raspisao javni natječaj na kojem bi klubovi u pisanom obliku dostavljali novčane ponude kako bi stekli nastup u višem rangu natjecanja, a pobjednik bi bio onaj tko najviše ponudi.

Klub koji bi ponudio najveći iznos, a u predviđenom roku ne bi uplatio novac na račun saveza ili bi odustao od svoje ponude bi za kaznu bio izbačen dva ranga niže od lige u kojoj se do tada natjecao, piše nogometplus. Još rigoroznije bi prošao drugoplasirani na natječaju. Ukoliko bi odustao ili ne bi izvršio uplatu bio bi izbačen u najniži rang natjecanja.

novo.hr

foto: FSS