eko industrija

Home / eko industrija/Poslovne vijesti / Norveški Statkraft jača poziciju na europskom tržištu usluga punjenja električnih vozila

Norveški Statkraft jača poziciju na europskom tržištu usluga punjenja električnih vozila

Norveška energetska tvrtka Statkraft objavila je u petak da će kupiti njemačku tvrtku za punjenje električnih vozila E-WALD GmbH kako bi ojačala poziciju na njemačkom i europskom tržištu tih usluga.

E-WALD ima mrežu od 300 stanica za punjenje a nudi i usluge najma električnih vozila. Statkraft će tom akvizicijom steći korisničku bazu od 7.000 vozača.

Poput drugih nordijskih energetskih tvrtki, i u Statkraftu tragaju za mogućnostima ulaza na europsko tržište usluga punjenja električnih vozila. Stoga su prošle godine kupili njemačku kompaniju eeMobility.

S obzirom da je Norveška vodeće svjetsko tržište po zastupljenosti električnih vozila, Statkraft želi prenijeti svoje znanje i iskustvo na ostala europska tržišta u partnerstvu s vodećim inovativnim kompanijama”, priopćili su iz norveške tvrtke.

Cilj im je razvijati poslovanje s punjenjem električnih vozila na europskim tržištima s najvišim stopama rasta u tom segmentu.

Grupa Statkraft proizvodi struju iz energije Sunca, vjetra i vode, te u plinskim termoelektranama. Pružaju i usluge grijanja.

P.T.

foto: statcraft.com