Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Novi propust Facebooka, ugroženo je oko 6,8 milijuna korisnika diljem svijeta

Novi propust Facebooka, ugroženo je oko 6,8 milijuna korisnika diljem svijeta

Društvenu mrežu pogodila je još jedna havarija – ovog puta riječ je o bugu o kojem nam nisu pričali više od tri mjeseca a koji je razotkrio privatne fotografije milijuna korisnika Facebooka

Najnoviji bug na Facebooku dozvolio je tisućama aplikacija da bez poteškoća pristupe korisničkim privatnim fotografijama. Prema izvješću samog Facebooka, ugroženo je oko 6,8 milijuna korisnika diljem svijeta, a najgora stvar je ta da je Facebook cijelu stvar do nedavno tajio.

Kompanija je, naime, nedavno potvrdila postojanje buga za koje je znala već dugo, no prema službenom glasilu – čekala je da sa sigurnošću utvrdi koliko je ljudi pogođeno propustom prije nego što svima o tome da do znanja. Kako stvari stoje, ugroženi su oni korisnici koji su se u aplikacije prijavljivali putem Facebooka te im potom dozvolili da pristupe njihovim fotografijama, piše tportal.

Korisnici, podsjetimo, pri prijavi u aplikacije putem Facebooka pružaju dozvolu za pristup fotografijama koje dijele na svojem zidu. Ovaj bug je 12 dana dozvoljavao da se pristupi i fotografijama koje su korisnici uploadali na Facebook, ali nisu odlučili objaviti.

Bug koji je razotkrivao fotografije bio je aktivan između 13. i 25. rujna 2018., s time da ga je Facebook prepoznao 25. rujna i javnosti za to rekao tri mjeseca kasnije.

novo.hr

foto: Facebook

Tagovi: