Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/zdravlje i ljepota / Novih četvero liječnika s Rebra pozitivno na koronavirus

Novih četvero liječnika s Rebra pozitivno na koronavirus

Uz četvero liječnika na Rebru za koje je još prije potvrđena zaraza koronavirusom sinoć kasno potvrđeno je, kako doznaje Jutarnji list, da je još četvero liječnika zaraženo koronavirusom. Prema informacijama Jutarnjeg, i jedna medicinska sestra je pozitivna na koronavirus.

Očekuje se da će o jutros o tome izvijestiti na konferenciji za medije Kriznog stožera.

Pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak u utorak je Hini potvrdio da je jučer četvero liječnika iz KBC-a Zagreb pozitivno na koronavirus, troje s kardiologije i jedna liječnica s neurologije.

Poduzimaju se mjere utvrđivanja kontakata i dezinfekcije, a trenutno je više od 100 djelatnika te ustanove u samoizolaciji, rekao je Novak.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić prethodno je izjavio da su neki liječnici virus uvezli iz Austrije, gdje su bili bez znanja uprave bolnice, i nisu poduzeli mjere dvotjedne samoizolacije.

Znamo da je virus importiran izvana zbog odlaska na vikend u Austriju, koji na vrijeme nije prezentiran upravi i s kojeg se dio kolega vratio, nastavio raditi i zatajio da su bili u Austriji“, rekao je.

Ćorušić je pritom poručio da će liječnici koji ne prijavljuju svoje moguće kontakte sa zaraženim osobama vjerojatno biti sankcionirani.

Inače, zaraženo je još troje liječnika u KB Dubrava i jedan u psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Podsjetimo, prema jučer objavljenim podacima, u Hrvatskoj je 69 osoba zaraženih koronavirusom.

N.H.

foto: shutterstock