novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Oliver Kumrić novi predsjednik uprave Instituta IGH

Oliver Kumrić novi predsjednik uprave Instituta IGH

Oliver Kumrić bit će imenovan novim predsjednikom uprave Instituta IGH, nakon što je Ivan Paladina podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, izvijestila je u srijedu ta kompanija. 

Kako navode iz Instituta IGH, Kumrić će novim predsjednikom uprave biti imenovan na sjednici nadzornog odbora 15. prosinca, a Paladinova ostavka stupa na snagu 31. prosinca ove godine.

Paladino, koji je suvlasnik i direktor Avenue ulaganja, posvetit će se projektu Kupari, koji upravo ulazi u intenzivniju fazu. Za taj turistički kompleks na mjestu bivšeg vojnog odmarališta, nedavno je potvrđen novi, luksuzniji koncept i u tijeku su pregovori s novim hotelskim operaterom, navode iz IGH. 

Kumrić u Institutu IGH već gotovo tri godine obnaša funkciju člana uprave. Prije toga je radio kao savjetnik za infrastrukturne investicije u Hrvatskoj u International Finance Corporation (IFC), članici Svjetske banke.

Obnašao je i funkciju pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture zaduženog za investicijske projekte, gdje je, između ostalog, vodio pregovore na projektu koncesioniranja Zračne luke Zagreb.

Kako navode iz Instituta, pod dosadašnjom upravom uspješno su preokrenuti donedavni trendovi, pa je tako od negativnog rezultata u 2015. godini dosegnuto 30 milijuna kuna operativne dobiti u 2017. godini. 

“Značajno je povećan izvoz i otvorena su nova tržišta pa je tako iz pozicije gdje izvoz nije činio niti 5 posto prihoda, danas Institut IGH došao do toga da gotovo 40 posto prihoda ostvaruje na stranim tržištima”, ističu iz kompanije.

Paladina je izrazio zadovoljstvo što IGH danas može govoriti o rezultatima kojima se prije nekoliko godina mogao samo nadati, te što se tvrtka nalazi u situaciji u kojoj može ozbiljno razmišljati o međunarodnoj ekspanziji. 

Kumrić je poručio da kompanija nastavlja snažno dalje smjerom koji su zajedno zacrtali Paladina i on.

“Nakon što smo ostvarili financijsku stabilnost, u narednom razdoblju radit ćemo na osnaživanju stručnog kadra i poboljšanju kvalitete usluge, s krajnjim ciljem rješavanja inženjerskih zahtjeva na zadovoljstvo naših klijenata. IGH će ponovo postati centar izvrsnosti”, kazao je Kumrić.

Većinski vlasnik Instituta Sergej Gljadelkin vjeruje da je vrijeme najvećih izazova za tvrtku prošlo, a da je Kumrić logičan izbor za predsjednika uprave u budućem razdoblju.

“Zaokružili smo jednu cjelinu i IGH sad ima više resursa i mogućnosti uložiti u kvalitetu struke. Ovom prilikom želim još jednom zahvaliti Ivanu Paladini na njegovom angažmanu do sad. On će nastaviti svoj angažman oko financijskog restrukturiranja Instituta IGH i nastaviti regulirati odnose s financijskim vjerovnicima. Vjerujem da će u projektu Kupari, kojem će sada posvetiti većinu svoje energije, uspjeti postići podjednako impresivne rezultate”, poručio je Gljadelkin.

T.R./h

foto: igh