Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / U Opatiji otvoren program cjeloživotnog obrazovanja “Menadžment kamping resorta”

U Opatiji otvoren program cjeloživotnog obrazovanja “Menadžment kamping resorta”

Program cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta“ usmjeren prema unapređenju znanja i kompetencija vezanih uz kamping resorte otvoren je u ponedjeljak na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu za drugu generaciju polaznika.

To je prvi program cjeloživotnog obrazovanja iz kamping menadžmenta u Hrvatskoj i jedan od rijetkih takvih obrazovnih modula u Europi. Predavači su profesori opatijskog fakulteta i predavači s dugogodišnjim praktičnim iskustvom, a predviđen je 51 sat teorijske nastave na fakultetu i terenske nastave u kampu s najmanje četiri zvjezdice.

Pristup kandidatima je individualan, s usmjeravanjem ka individualnim ciljevima, a program može upisati osoba sa završenom bilo kojom srednjom školom i najmanje godinom radnog iskustva u ugostiteljstvu.

Po riječima dekanice fakulteta Dore Smolčić Jurdana, program je razvijen da bi se polaznicima omogućilo učenje i stjecanje specifičnih znanja iz suvremene kamping usluge. Oni će nakon završenog programa moći preuzeti odgovornosti složenijih zadaća iz raznih područja kamping usluge i izgraditi poduzeteničke sposobnosti stvaranja i vođenja kampa.

Nastavni plan i program ostavrivat će se u devet nastavnih cjelina, među kojima su osnove menadžmenta i organizacije kamping usluge, marketing, prodaja, upravljanje zadovoljstvom gostiju i investicijski projekti.

U akademskoj 2016./2017. godini program je uspješno završilo 26 polaznika, a u ovoj akademskoj godini upisano je 35 polaznika.

Prema podacima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kampovi se u 21. stoljeću transformiraju u kamping resorte, a kamping postaje sve više „glamping“, tj. hotel na otvorenom. Raste potražnja za smještajem u kampovima, za kvalitetnom kamping uslugom i bogatim sadržajima, posebice vodenim atrakcijama, a sve više i wellness i spa uslugama.

Smještaj u kampovima je sve raznovrsniji i inovativniji, a procjenjuje se da je u posljednjih 10 godina u hrvatskim kampovima postavljeno oko 10.000 mobilnih kućica, uz sve prisutniji i „glamping“ smještaj. 

K.A./h

foto: Maistra