Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Otvorena najveća gaming arena u Hrvatskoj “Hall of Game”

Otvorena najveća gaming arena u Hrvatskoj “Hall of Game”

U zagrebačkom Z centru u petak je otvorena najveća gaming arena u Hrvatskoj “Hall of Game powered by A1”, u kojoj se na gotovo 900 četvornih metara prostora nalaze sve najmodernije igrače konzole, najjača računala, simulatore, VR i slično uz gigabitnu optičku i 5G mrežu.

U taj je prostor osnivač i direktor Marko Matejčić uložio oko miljun eura, objasnivši da žele biti najveći gaming centra ne samo u Hrvatskoj nego i šire, te ujediniti najbolje gamere i svima dati priliku da dožive kako se osjećaju e-sportaši.

“Bit će to dom mnogih esport turnira poput A1 Adria Lige, mjesto treninga, gaming događaja proslava i vrhunske zabave”, kazao je Matejčić.

Telekom A1 Hrvatska je u tom projektu sponzor i partner, u toj se areni koristi njihova optička i 5G mreža, a povodom toga Iva Ančić iz A1 kazala je da su sretni s tim partnerstvom za gaming zajednicu i e-sport natjecanja, što je i njihov strateški smjer, još od 2017. kada su pokrenuli najveće regionalno e-sport natjecanje u četiri igre (trenutno: CS:GO, League of Legends, Brawl Stars i FIFA). 

K.N./H