Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Otvorena tvornica tjestenine Naše klasje vrijedna 38 milijuna kuna

Otvorena tvornica tjestenine Naše klasje vrijedna 38 milijuna kuna

Nova tvornica tvrtke Naše klasje, hrvatskog proizvođača svježe tjestenine, u koju je uloženo više od 38 milijuna kuna, otvorena je u subotu u Kupljenovu pokraj Zaprešića.

Tvornica, u kojoj će se objediniti ukupna proizvodnja iz dosadašnja dva pogona, prostire se na tri tisuće četvornih metara, a projekt je s oko 15 milijuna kuna sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vlasnik i direktor Našeg klasja Zoran Šimunić poručio je da je cilj tvrtke jačanje izvoza. Naime, proteklih sedam godina udio izvoza konstantno iznosi više od 35 posto, a cilj je da u budućnosti premašuje 50 posto.

Tvrtka izvozi u deset zemalja, od Grčke do Njemačke, a prošli tjedan sklopljen je ugovor za izlazak na tržište Švedske. 

Šimunić ističe da su značajno informatizirali poslovne procese, a samo su ove godine u novi softver uložili 1,2 milijuna kuna, koji će im omogućiti da kvalitetno upravljaju potencijalima nove tvornice.

Šimunić je rekao novinarima da se u Hrvatskoj još ne proizvodi dovoljno tjestenine pa je uvoz značajan. No, uvoz je ipak smanjen, pokazuje podatak po kojem se primjerice 2000. uvozilo 94 posto tjestenine a od 2009. 50 posto i to unatoč stalnom rastu potrošnje tjestenine. 

P.T.

foto: scr.hrt

Tagovi: