Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Ove kombinacije vode Vatrene do plasmana na Euro

Ove kombinacije vode Vatrene do plasmana na Euro

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija već prije mogla osigurati nastup na Europskom prvenstvo 2020. godine, Vatreni su još u komotnoj situaciji. Vizu za EURO svjetskim doprvacima donosi i bod protiv Slovačke u subotu na riječkoj Rujevici.

POBJEDA

Hrvatska pobjedom osvaja prvo mjesto u skupini E i izravni plasman na svoje šesto europsko prvenstvo.

Vatreni bi u tom slučaju bili u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba EURO-a koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. Naime, status nositelja i mjesto u prvom jakosnom bubnju osigurat će šest pobjednika kvalifikacijskih skupina s najviše bodova, a odabranici Zlatka Dalića na toj ljestvici imaju vrlo male izglede za ulazak među šest najboljih.

REMI

Remi protiv Slovačke donosi isti rasplet kao i pobjeda. Dakle, potvrdu prvog mjesta i plasman na europsku smotru, ali i mjesto u drugom bubnju. Naime, Belgija, Italija, Engleska, Ukrajina, Španjolska, te vrlo vjerojatno Njemačka i Nizozemska imali bi više bodova od hrvatske vrste.

PORAZ

Poraz bi zakomplicirao situaciju, ali ne i nužno značio oproštaj od EURO-a.

Slovaci bi s tri boda osvojena na Rujevici i potom u zadnjem kolu kod kuće protiv Azerbajdžana bili pobjednici skupine, dok bi Hrvatska čekala rasplet utakmice Wales – Mađarska. Ako Mađari ne bi osvojili tri boda u Cardiffu, Vatreni bi prošli dalje kao drugoplasirani. U slučaju pobjede Mađara, kao zadnja opcija ostaje nam doigravanje kroz Ligu nacija.

novo.hr

foto: novo.hr