auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Ovo su pravila ukoliko ovih dana imate tehnički pregled vozila

Ovo su pravila ukoliko ovih dana imate tehnički pregled vozila

U nedoumici su se, nakon što su uvedene posebne mjere za suzbijanje širenja koronavirusa i obustavljen rad niza uslužnih djelatnosti, našli mnogi kojima u narednih 30 dana ističe registracija vozila.

I odmah da riješimo stvar: stanice za tehnički pregled rade normalno diljem Hrvatske i tako bi, ne dođe li do pogoršanja epidemiološke situacije, trebalo ostati do daljnjega, piše Slobodna Dalmacija.

Iz Centra za vozila Hrvatske prije tri dana izdali su naputak voditeljima stanica da za sve djelatnike pribave dovoljnu količinu jednokratnih lateks rukavica, tekućine i pribora za dezinficiranje ili pranje ruku.

Propisali su i samu proceduru prilikom dolaska vlasnika automobila, pa se tako kaže da kontrolori trebaju uputiti stranke da spuste sve prozore kako bi se unutrašnjost vozila prozračila, ali i da pri pregledu i dalje valja provjeravati funkcionalnost prozora na način da se otvoreni prozori zatvore, pa ponovno otvore.

Fotografiranje vozila na ‘kanalu’ će do daljnjega biti moguće sa spuštenim prozorima (svjetla i dalje moraju biti upaljena, a poklopac motora zatvoren), dok kod pregleda unutrašnjosti automobila sami djelatnici mogu odlučiti hoće li svaki put pri ulasku i izlasku prati dezinficirati ruke ili će koristiti jednokratne lateks rukavice koje treba mijenjati poslije svakog pregleda unutrašnjosti automobila.

Prilikom provedbe tehničkog pregleda nikako se rukama ne smije dodirivati lice, nos, usta i oči! Po završetku radnog vremena nadzornici se obavezno moraju presvući u svakodnevnu odjeću i obuću, a ako se nosi kući na pranje, radna odjeća se mora nositi u zatvorenim vrećicama – detaljno su upozorene stanice za tehnički pregled. Isto tako detaljno je propisana procedura za tehnički pregled traktora na terenu.

novo.hr

foto: tcvh