Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Ovog vikenda pojačane policijske kontrole, pogledajte što će se posebno kontrolirati

Ovog vikenda pojačane policijske kontrole, pogledajte što će se posebno kontrolirati

Ovog vikenda policija će ponovno pojačano nadgledati prometnice i prekršitelje i to na području cijele zemlje.

„Radit će se najviše što se može raditi. Sve će se moguće policijske snage angažirati oko smirivanja sigurnosti cestovnog prometa znači da probamo sve o skupa dovesti u nekakve prihvatljivije okvire“, kazao je Miron Huljak iz odjela Sigurnost cestovnog prometa MUP-a

Posljednjih dana bili smo svjedovi strašnih prometnih nesreća, a do današnjeg dana na hrvatskim prometnicama život je izgubilo 245 osoba. Ne računajući ovu godinu, život je na prometnicama u posljednjih 10 godina u Hrvatskoj izgubilo 4 tisuće 706 osoba.

Na milijun hrvatskih stanovnika, u 2015. godini u prometu su poginule 82 osobe što Hrvatsku smješta na treće mjesto crne statistike. Najmanje poginulih ima Švedska, 27, a najviše Rumunjska i Bugarska s 95.

Policija će zaustavljati i provjeravati, apslolutno sve, a ovog vikenda naglasak će ipak biti stavljen na putnike koji sjede na stražnjim sjedalima.

„Ciljamo prometne prekršaje zbog kojih ljudi najteže stradavaju sad će biti alkohol, brzina i nešto vrlo bitno, a to je vrlo bitno vezanje pojasom na stražnjim sjedalima. Policija neće biti stacionirana na jednom mjestu cijelu noć, nego će fluktuirati s mjesta na mjesto, radimo zajedno s interventnom policijom, s temeljnom policijom znači sve što imamo i svi uređaji su na terenu“, kaže Huljak.

D.B.