Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/turizam / Ovog vikenda u Karlovcu Festival balona

Ovog vikenda u Karlovcu Festival balona

Festival balona, letjelica koje lete na vrući zrak, održat će se ovog vikenda u središnjem gradskom parku i njegovim šancima kao i na nebu iznad Karlovca, u čast obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca, najavljeno je na tiskovnoj konferenciji u srijedu.

U ime „Balon kluba Zagreb“ pilot i instruktor Igor Mikleušić rekao je da će šest balona polijetati u petak i subotu ujutro između pet i šest sati i popodne od 17,45, upravo iz šanca, što je prekrasna lokacija, kako za letače, tako i za publiku, rekao je.

Baloni će se u međuvremenu moći razgledati, kao i balonaška oprema. Dio će građana moći ući i malo poletjeti u  balonu vezanom za tlo, jer će jedan balon tu biti cijeli vikend. Neki od posjetitelja moći će poletjeti s posadama ostalih balona i moći iz zraka vidjeti Karlovac, dvorac Dubovac  i karlovačku staru gradsku jezgru Zvijezdu.

Za planiranu noćnu iluminaciju u petak i u subotu Mikleušić je rekao da je „najveći spektakl koji baloni mogu prirediti, jer će oni u svojoj veličine od 20 i 30 metara biti osvjetljeni, kao veliki lampioni, što će bit prizor za pamćenje“.

Direktorica gradske Turističke zajednice Marina Burić smatra festival balona privlačnim i kvalitetnim turističkim sadržajem.

Pozvala je turiste koji nisu imali u planu posjetiti Karlovac da dođu ciljano baš na festival balona, a onda će se iznenaditi bogatstvom druge ponude Karlovca kao turističkog odredišta.

novo.hr

foto: flickr

Tagovi: