Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Pacijent u Zaboku koji je imao blage simptome nema koronavirus

Pacijent u Zaboku koji je imao blage simptome nema koronavirus

Pacijent koji je jučer primljen u bolnicu u Zaboku nije zaražen koronavirusom. Riječ je o muškarcu koji je od početka siječnja do prvog veljače boravio u Kini. Sam se javio Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a imao je atipične blage simptome.

– Nalazi su usmeno došli i negativni su, a još čekamo pismenu potvrdu. Pacijent je 23-godišnji bolesnik koji je primljen jučer oko 12 sati. Imao je jedan klinički kriterij i jedan epidemiološki kriterij što je bilo dovoljno za postavljanje sumnje za infekciju koronavirusom, rekla je za Hrt infektologinja u OB-u Zabok Sandra Ljubičić.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok Tihomir Vančina rekao je kako je pacijentu laknulo te izrazio zadovoljstvo testiranjem protokola kod sumnje na zarazu koronavirusom. “Nama je drago da smo istestirali naš protokol i da je sve funkcioniralo kao po špagi”, rekao je Vančina.

– Dok je mladić bio u bolnici, njegovi su roditelji bili u kućnoj izolaciji. Sada više za tim nema potrebe obustavlja se nadzor nad obitelji, mogu dalje živjeti, ići van, rekao je epidemiolog iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ivan Lipovac.

Iz zabočke Opće bolnice ističu da sve zdravstvene ustanove, u slučaju da se na području Krapinsko-zagorske županije pojavi koronavirus, imaju pomno pripremljen protokol za postupanje i bit će spremne pravodobno i djelotovorno reagirati. Pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom u zabočkoj Općoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana. 

novo.hr

foto: novo.hr

Tagovi: