Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Podignute plave zastave u Puli i Umagu

Podignute plave zastave u Puli i Umagu

U pulskoj Marini Veruda u četvrtak je po 19. put podignuta Plava zastava kao  međunarodno ekološko priznanje očuvanja okoliša, koju dodjeljuje Foundation for Environmental Education plažama i marinama koje zadovoljavaju niz strogih kriterija.

Plava zastava označava turističku ponudu baziranu na sigurnosti, čistoći mora i obale i edukaciji o očuvanju okoliša.

“Prije 19 godina opredijelili smo se biti ekološki osviješteno i odgovorno poduzeće što tada nije bila laka zadaća i zapravo se može reći da smo bili pioniri u tome, jer je plavu zastavu prije nas imala samo marina Punat na Krku”, rekla je na svečanosti predsjednica Uprave Tehnomonta Gordana Deranja.

Istaknuvši važnost prenošenja vrijednosti i poticanja ideje zaštite okoliša kod najmlađih, pulski gradonačelnik Boris Miletić rekao je kako podizanje plave zastave 19. put za redom znači da je već tada tvrtka imala jasnu viziju.

“Ova zastava služi Marini Veruda na čast, ali i na ponos svim građanima Pule kao i gostima koji nam dolaze. Kao grad opredijelili smo se za očuvanje okoliša, bilo kroz ulaganja u more, zrak ili gospodarenje otpadom. I to je možda bio teži, ali jedini ispravni put za temelje jednog zdravog grada”, rekao je Miletić.

Svečanošću podizanja plave zastave na plaži Katoro – Melia Coral, Istraturist je u četvrtak dobio petu plažu s plavom zastavom, koja je, kako se čulo “dokaz očuvanog, sigurnog i ugodnog okoliša namijenjenog odmoru zabavi i rekreaciji”.

“Dobro razrađen sustav gospodarenja obalnim područjem, održiv razvoj u turizmu i visoka kvaliteta usluga jamac su zadovoljnih gostiju. Za daljnji razvoj turizma moramo poštovati osnovni resurs unutar kojeg djelujemo, a to je prostor te ne smijemo ugroziti budućnost generacija nakon naše”, rekao je direktor Istraturista Ronald Korotaj.

T.R./h

foto: istra.hr

Tagovi: