Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / PLENKOVIĆ: “HZJZ sutra donosi preporuke za izbore”

PLENKOVIĆ: “HZJZ sutra donosi preporuke za izbore”

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) sutra će izdati preporuke za izbore, izjavio je danas premijer Andrej Plenković, prenosi N1.

Premijer je u predizbornom posjetu Slatini izjavio kako izborni proces nije ugrožen. “Ništa nije ugroženo, još jednom ponavljam – donijeli smo što ste vidjeli na telefonskoj sjednici Vlade. Povećali smo naknade biračkih odjela, omogućili da stožer civilne zaštite osigura svu potrebnu opremu, HZJZ će sutra izdati preporuke kako će se izbori održati. Mislim i dalje, istinski sam uvjeren s obzirom na ssve procjene iskustava sa sličnim respiratornim bolestima da je bolje imati legitimitet sada kako bismo što prije bismo postali politički staibilni”, kazao je.

Premijer tvrdi da zemlja nije u krizi upravljanja. “Sve funkcionira – ljudi primaju plaće, mirovine. Imamo nešto povećani broj zaraženih posljednjih dana, a drugo je ta činjenica da prema svim podacima koje imamo čini se da je preintenzivna ta želja mladih da se druže po noćnim klubovima i tu dolazi do bliskih kotakata, onih pravih bliskih kontakata.”

Plenković kaže kako su izbori u ovom trenutku zbog političke stabilnosti najesen. “Ako netko zna što je politička stabilnost, ja to znam bar mrvicu bolje do drugih – da idemo u jesen sa staiblnom vladom, parlamentarnom većinom možemo se baviti ključnim pitanjima”, kaže premijer.

novo.hr

foto: novo.hr

Tagovi: ,