Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Pobjede Kolak i Bošnjaka, Hrvatska atletska reprezentacija peta u Varaždinu

Pobjede Kolak i Bošnjaka, Hrvatska atletska reprezentacija peta u Varaždinu

Hrvatska atletska reprezentacija zauzela je peto mjesto na natjecanju druge lige Europskog ekipnog prvenstva održanom ovoga vikenda u Varaždinu.

Nakon 40 disciplina hrvatski su atletičari osvojili 306 bodova, kao i četvrta Latvija, ali latvijski atletičari su ostvarili više prvih mjesta.

Prvo mjesto i promociju u prvu ligu osvojila je Estonija sa 336.5 bodova, druga Slovenija je osvojila 321, a treća Danska 313 bodova.

Iz druge lige ispali su osmi Izrael, deveti Cipar, 10. Luksemburg, 11. Gruzija i 12. Malta, dok je kao pobjednik treće lige promociju u drugu ligu izborila Srbija.

U nedjelju su pobjede Hrvatskoj osigurali olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak i Dino Bošnjak u utrci na 3000 metara koji su se tako pridružili Sandri Perković koja je bila najbolja u bacanju diska u subotu.

Kolak je opravdala ulogu favoritkinje iako njezin rezultat u Varaždinu nije bio na vrhunskoj razini. Ipak, hitac od 57.97 metara iz druge serije bio je dovoljan za konkurenciju.

I dok je pobjeda Kolak bila očekivana, vrlo je ugodno iznenadio Bošnjak na 3000 metara, naš je reprezentativac preuzeo čelo utrke od samog početka te u odličnom finišu bio uspješniji od danskog predstavnika koji je jedini mogao pratiti njegov ritam. Bošnjak je u samoj završnici imao vremena i proslavu svoje pobjede te je značajno usporio pa je njegov pobjednički rezultat na kraju bio 8:01.29 minuta iako je mogao biti i značajno ispod osam minuta.

novo.hr

foto: scr.hrt

Tagovi: