Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /VIDEO/ Podržite BUBA BAR, prvi kafić u Hrvatskoj u kojem će raditi osobe s Downovim sindromom!

/VIDEO/ Podržite BUBA BAR, prvi kafić u Hrvatskoj u kojem će raditi osobe s Downovim sindromom!

Pružite potporu prvom kaficu u Hrvatskoj koji ce zapošljavati osobe s Downovim sindromom.
“Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi”, ističe Roberta Mesić, koordinatorica crowdfunding kampanje iz Udruge Bubamara.
Vinkovačka udruga Bubamara, koja već više od 30 godina okuplja osobe s invaliditetom iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, odlučila se uhvatiti u koštac s poraznim statistikama koje pokazuju kako je udio osoba s invaliditetom u ukupnom broju zaposlenih u Hrvatskoj tek 1,1 posto. U zadnje tri godine tako je u Bubamari putem niza projekata zaposleno više od 200 ljudi, što osoba s invaliditetom, što njihove rodbine.

Novi njihov projekt, za koji je jučer pokrenuta i crowdfunding kampanja na platformi Indiegogo, jest otvoriti prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom.

Pripreme ekipe možete ovdje pogledati:

Inicijalna sredstva za opremanje osigurao im je HEP, dok im je Grad Vinkovci na korištenje ustupio prostor u centru. Kafić će se zvati Buba Bar, a putem crowdfunding kampanje planiraju priikupiti sredstva za njegovo opremanje. Potrebno im je 10.000 dolara, a u jednom su danu već prikupili 35 posto željenog iznosa! 

“Mi znamo da osobe s invaliditetom žele i mogu raditi, a otvorenje Buba Bara mnogima od njih dat će priliku da pokažu kako su i oni ravnopravni članovi društva. Nadamo se da će Buba Bar probiti led, jer želja nam je da svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar”, kažu u ovoj udruzi.

Putem ovog linka i vi možete podržati ovu hvalevrijednu akciju:

https://www.indiegogo.com/projects/buba-bar-ekstra-kromosom-za-ekstra-kavu#/backers

novo.hr

foto: Udruga Bubamara