Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Policija objavila nove detalje nesreće s dvoje poginulih radnika HAC-a na A6

Policija objavila nove detalje nesreće s dvoje poginulih radnika HAC-a na A6

Dvojica radnika Hrvatskih autocesta (HAC) koja su poginula u srijedu ujutro na autocesti Rijeka – Zagreb starosti su 31 i 44 godine, a kamionom koji je naletio na njihovo ophodno vozilo upravljao je državljanin Bosne i Hercegovine, izvijestila je primorsko-goranska policija

Prema dosadašnjim saznanjima do prometne nesreće došlo je oko 9,20 sati između čvora Ravna Gora i Vrbovsko u smjeru Zagreba došlo uslijed naleta teretnog vozila na ophodarsko vozilo izvan kojeg su se u trenutku nesreće nalazili stradali radnici, utvrdila je policija.

Teretnim vozilom je, kažu u policiji, upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, a po pisanju medija riječ je o 64-godišnjaku koji je zadržan u riječkom KBC-u na liječenju.

Zbog prometne nesreće promet između čvora Ravna Gora i čvora Vrbovsko bio je u prekidu do 13,10 sati nakon čega se odvijao preticajnim jecajnim trakom do oko 16 sati kada je normaliziran.

HAC je priopćio da se nesreća dogodila po završetku radnog zadatka i pripreme ophodarskog vozila za odlazak s lokacije. Ophodarsko vozilo je bilo na zaustavnoj traci i propisno obilježeno.

N.H./H

foto: fah