Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Pomagači Slovenke Julije Adlešič priznali: Odrezala si je ruku kako bi dobila milijun eura odštete

Pomagači Slovenke Julije Adlešič priznali: Odrezala si je ruku kako bi dobila milijun eura odštete

Sebastien Abramov i njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali su na današnjem ročištu da su sudjelovali pokušaju prijevare osiguranja tako što su Juliji Adlešič (22) pomogli da si odreže ruku kako bi dobili milijun eura odštete. Sud ih je proglasio krivim, te nju osudio na zatvorsku kaznu od godinu i sedam mjeseci, a njega na dvije godine i pet mjeseci.

Većinu kazne već su odslužili u zatvoru. Današnja presuda nije pravomoćna, a razmotrit će se i eventualne žalbe, javljaju 24sata.

Podsjetimo, o ovom neobičnom slučaju iz Slovenije već se ranije izvještavalo. Julija Adlešič je bez šake ostala 4. siječnja 2019. Tvrdila je da se radi o nesreći koja se zbila dok je rezala grane za ogrjev cirkularnom pilom.

Nakon nekoliko dana zatražila je isplatu odštete od osiguranja s kojima je prethodno sklopila ugovor, no ljubljanska policija je vrlo brzo otkrila da se radi o prijevari u kojoj su sudjelovali i njezin partner Sebastien te njegovi roditelji.

novo.hr

foto: Slovenske novice