auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Porsche povećao udio u Rimac Automobilima na 15,5 posto

Porsche povećao udio u Rimac Automobilima na 15,5 posto

Njemački automobilski gigant Porsche povećao je svoja ulaganja u Rimac Automobile. Nakon nove investicije, njegov udio u automobilskoj kompaniji iz Svete Nedjelje sada doseže 15,5 posto.

Rimac Automobili u objavi na svojoj internetskoj stranici podsjećaju da je Porsche u lipnju prošle godine kupio 10 posto udjela u toj kompaniji te ističu kako povećanje udjela Porschea jača već uspostavljeno partnerstvo.

Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere”, javljaju iz Rimca.

“Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac”, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a. “Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji.”

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila Mate Rimac kazao je da je jedna od najvažnijih prekretnica u povijesti tvrtke osvajanje Porschea kao partnera.

Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos. Tek smo na početku našeg partnerstva, a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju “win-win” za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela”, izjavio je Rimac.

Iz Rimac automobila ističu da će povećanje udjela Porschea u Rimcu doprinijeti brzom tempu razvoja tvrtke, što uključuje značajno povećanje proizvodnje komponenti.

“Rimac u 2020., u postrojenjima koja se trenutno uspostavljaju, planira otvoriti nove proizvodne linije za proizvodnju velikih količina baterija, pogonskih sustava i automobila C_Two”, napominju iz tvrtke.

N.H.

foto: arhiva.nh