auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti/tehnologija / Porsche ulaže u izraelsku inovativnu kompaniju TriEye

Porsche ulaže u izraelsku inovativnu kompaniju TriEye

Izraelska inovativna kompanija Trieye, čija tehnologija kratkovalnih infracrvenih kamera omogućuje bolji vid u nepovoljnim vremenskim i noćnim uvjetima, pribavila je ukupno oko 19 milijuna dolara svježeg kapitala zahvaljujući ulaganju njemačkog prozivođača automobila Porschea.

Iznos koji je Porsche uložio nije objavljen. Njemačka je kompanija prošle godine kupila 10-postotni udio u hrvatskim Rimac Automobilima.

Iz TriEyea su u srijedu priopćili da će dodatni kapital upotrijebiti za razvoj proizvoda i poslovanja i za povećanje broja zaposlenih.

Izraelska je kompanija u svibnju objavila početni krug prikupljanja kapitala a najviše su novca pribavili od investicijskog fonda Intel Capitala. Među ulagačima bili su i izraelski biznismen Marius Nacht i vlasnik udjela Grove Ventures.

Do sada je TriEye pribavio 22 milijuna dolara, uključujući i početno ulaganje od tri milijuna dolara koje je 2017. vodio Grove Ventures.

U izraelskoj tvrtki tvrde da je svrha njihove kamere, čiji će prvi primjerci biti lansirani na tržište 2020. godine, poboljšana sigurnost sudionika u prometu.

U Porsche Venturesu ističu da strateški ulažu u tvrtke u segmentima korisničke podrške, mobilnosti i digitalnog načina života. U fokusu su im i područja umjetne inteligencije, tehnologije blockchaina i virtualne i proširene stvarnosti.

K.A./hina

foto: Porsche

Tagovi: ,