Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Predsjednica Novu godinu dočekala sa zagrebačkim vatrogascima i policajcima

Predsjednica Novu godinu dočekala sa zagrebačkim vatrogascima i policajcima

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović novu je godinu dočekala u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, a prethodno je posjetila i zagrebačku policiju, gdje je građanima čestitala novu 2019. godinu.

Čestitam svima novu godinu, da nam svima bude sretnija i uspješnija, rekla je predsjednica tijekom posjeta operativnom dežurstvu Policijske uprave zagrebačke.

Proteklu će godinu, rekla je, pamtiti po porastu optimizma. – Mislim da je bilo puno trenutaka, unatoč svim problemima s kojima se suočavamo, kada smo bili radosni, zajedno i kada smo to zajedništvo izrazili na najbolji mogući način, rekla je predsjednica tijekom posjeta zagrebačkoj policiji.

Nakon posjeta policiji predsjednica se uputila u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagrebu, gdje je s dežurnim vatrogascima u operativnom dežurstvu ispila novogodišnji šampanjac i čestitala novu godinu.

Predsjednici su vatrogasci prezentirali svoj radni dan i izlaske na intervenciju, vatrogasnu opremu i vozila, a ona im je donijela svoju domaću francusku salatu i predsjedničku tortu.

Još su se kratko nakon ponoći družili s predsjednicom, no ubrzo su stigli pozivi na intervencije, a zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih objasnio je novinarima da je to uobičajeno za novogodišnje noći, koje većinom provode na putu za intervencije ili gase požar.

Predsjednica je prethodno posjetila Dom za starije osobe “Sveta Ana”, gdje su joj i zapjevali.

P.T./hina

foto: scr.hrt