Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Predstavljen turistički portal total-croatia.com o hrvatskim destinacijama na 15 jezika

Predstavljen turistički portal total-croatia.com o hrvatskim destinacijama na 15 jezika

Novi turistički portal www.total-croatia.com o hrvatskim destinacijama na 15 jezika predstavljen je u ponedjeljak u Dubrovniku, a cilj mu je da svi koji planiraju odmor u Hrvatskoj s lakoćom i na jednom mjestu mogu pronaći sve potrebne i korisne informacije.

Taj portal predstavili su kao novu web platformu s različitim informacijama o Hrvatskoj na hibridnoj konferenciji za medije (uživo i online) njegov osnivač Paul Bradbury, Britanac koji već godinama živi u Hrvatskoj i promovira je te komunikacijski stručnjaci Krešimir Macan i Nikolina Vicelić, koji su taj portal nazvali i “nacionalnim turističkim portalom”.

Portal je dio, kako je kazao Bradbury, obitelji Total-Croatia-News (TCN), u sklopu kojeg već oko 18 godina objavljuje članke, vijesti i ostalo o Hrvatskoj. Istaknuo je da Hrvatsku mnogi žele posjetiti, za što im trebaju točne i kvalitetne informacije.

Mnogi žele doći u Hrvatsku na duže vrijeme kao digitalni nomadi i kao turisti, i u pandemiji, ali im nedostaje pravih informacija na njihovim jezicima. Sada se to nudi na novom portalu u čijem smo se stvaranju vodili inovativnošću i komunikativnošću. Najvažnije je turistima dati ono što žele, a uz ostalo to su svakako i informacije o destinaciji na njihovim jezicima, koje pripremamo u suradnji s lokalnim stanovništvom”, kazao je Bradbury.

Pritom je spomenuo  rumunjske turiste, dodavši da “ne zna je li Hrvatska turistička zajednica ikada radila informacije za njih na rumunjskom”. Osvrnuo se i na, kako je ocijenio, slabu javno-privatnu suradnju u turizmu u Hrvatskoj, te naveo neke iznimke dobre prakse, poput onih u Dubrovniku i Zagrebu gdje je naišao na suradnju s turističkim zajednicama i gradskim upravama.

Dodao je i da u ovom projektu ne trebaju ništa od Hrvatske turističke zajednice, a da surađuju s mnogim hotelijerima i destinacijama, uz napomenu da se u Hrvatskoj očekuje i “novi val turizma”.

Na predstavljanju je rečeno i da portal www.total-croatia.com s više od 130 podstranica nudi ključne informacije o hrvatskim destinacijama na 15 jezika, uključujući engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski, poljski, japanski, kineski, hrvatski i druge, te da su vrijednost tog portala “već prepoznale eminentne turističke kompanije u zemlji”.

Doznaje se i da je ulaganje u taj portal do sada bilo nešto manje od pet tisuća eura, a u vlasništvu je Bradburyja.

P.T.

foto: TotalCroatia