Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/zdravlje i ljepota / Prva beba u Hrvatskoj u 2020. rođena u splitskom rodilištu

Prva beba u Hrvatskoj u 2020. rođena u splitskom rodilištu

Prva beba, djevojčica, rođena u Hrvatskoj u 2020., na svijet je došla minutu nakon ponoći u rodilištu splitskog KBC-a, koje je u srijedu posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, zaželjevši da nam ova godina bude bogata i plodna i u demografskom smislu.

Zadovoljstvo nam je što je prva beba u Hrvatskoj rođena u splitskom rodilištu i veselimo se njenom životu,” rekao je župan  Boban okupljenim novinarima. Roditelji malene djevojčice su iz Rogotina kod Ploča, dodao je.

Ravnatelj splitskog Kliničkog bolničkog centra  (KBC) dr. Julije Meštrović rekao je da su splitsko rodilište i Odjel ginekologije izvanredno opremljeni suvremenom opremom. “Želim da u našem rodilištu bude što više majki,” rekao je dr. Meštrović.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u splitskom KBC-u dr. Deni Karelović izvijestio je da je beba rođena minutu iza ponoći. I on je zaželio da u 2020. u hrvatskim rodilištima bude što veći broj porođaja.
Podsjetio je kako je tijekom 2019. u splitskom rodilištu rođeno 4295 beba.

Iz splitske policije doznaje se da je novogodišnja noć u Splitu protekla mirno. U Imotskom je 13-godišnji dječak zadobio lakšu ozljedu nosa kada je netko u njegovoj blizini bacio petardu.

N.H.

foto: pixabay