Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Prvašić s autizmom u Slavonskom Brodu ostao bez asistenta, plakao pred školom

Prvašić s autizmom u Slavonskom Brodu ostao bez asistenta, plakao pred školom

Ja sam po prirodi vrlo emotivan i u ovom trenutku bih mogao svašta reći, ali ne želim naštetiti svojem djetetu, rekao je za 24sata Hrvoje iz Slavonskog Broda, čiji je sin ostao u suzama na prvi dan škole

Škola za budućnost. Moj sin s posebnim potrebama (spektar autizma) sjedi ispred škole i čeka pomoćnika u nastavi. Pomoćnika nema. Nitko nam ništa nije htio reći prije, iako smo bili u školi. Da bi danas saznali da nema pomoćnika jer je na obuci. E i da, jedan pomoćnik na troje djece. Stvarno “krasno”. Hvala vam na “prekrasnom prvom danu škole”, požalio se očajni dječakov otac Hrvoje K., čiji je sin u ponedjeljak trebao krenuo u prvi razred osnovne škole Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu.

Otac: Mogao bih svašta reći, ali neću

Hrvoje je sina u ponedjeljak doveo u školu, no kako nije bilo asistenta u nastavi koji je dječaku bio potreban, sinčić mu se rasplakao. Fotografiju uplakanog sina koji se danima pripremao za prvi dan škole objavio je na Facebooku. 

Ja sam po prirodi vrlo emotivan i u ovom trenutku mogao bih reći svašta, ali ne želim naštetiti svojem djetetu. Razočaran sam ovako ‘divnim’ početkom školske godine. Rekli su mi da je pomoćnik na obuci. Da napomenem – jedan je pomoćnik na troje djece. Baš divno – rekao je otac Hrvoje.

novo.hr

foto: Facebook