Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Radnici Čistoće štrajkat će dok ne dobiju pisanu odluku o suspenziji otkaza

Radnici Čistoće štrajkat će dok ne dobiju pisanu odluku o suspenziji otkaza

Radnici Čistoće nastavljaju sa štrajkom sve dok ne dobiju i u pismenom obliku odluku o suspenziji izvanrednih otkaza trojici radnika zbog toga što su različite frakcije otpada odlagali u isti kontejner.

Radnici Čistoće i dalje u štrajku

“Radnici su još uvijek u štrajku dok od uprave ne dobiju napismeno odluku o suspenziji izvanrednih otkaza o radu. Nakon izjave voditelja podružnice Davora Vića danas poslijepodne, u sjedištu Čistoće održan je sastanak na kojemu je tako odlučeno. Ako radnici ne dobiju tu odluku napisano, štrajk se nastavlja večeras, pa i sutra ujutro, odnosno do primitka pisane potvrde”, rekla je jučer Hini Predsjednica Sindikata Čistoća Zagreb Mirjana Kaltak.

Voditelj Čistoće Davor Vić rekao je ranije novinarima da je suspendirana odluka o izvanrednim otkazima trojici radnika. 

“Odlučili smo privremeno suspendirati odluku o otkazu, kako bi se mogao neometano nastaviti odvoz komunalnog otpada”, rekao je Vić na konferenciji za novinare i potvrdio da je time udovoljeno zahtjevu radnika koji od jutros štrajkaju u znak solidarnosti s kolegama.

Davor Vić – voditelj Čistoće

“I druga i treća smjena ostat će u krugu Čistoće, neće izlaziti van, jedino ako se dogodi da slučajno u nekom trenutku dođe pismena odluka, tada će radnici izaći na posao”, rekla je Kaltak.  

Istaknula je da su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković i članica Uprave Matija Subašić Maras nakon konferencije za novinare došli u Čistoću i obavijestili radnike o suspenziji odluke te da se sva trojica mogu vratiti na posao.

N.H./H

foto: fah