Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Ramljak napokon otkrio koliko je pao promet Konzuma

Ramljak napokon otkrio koliko je pao promet Konzuma

Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dao je ekskluzivni intervju N1 televiziji u emisiji Točka na tjedan. Ovo je samo dio intervjua s izvanrednim povjerenikom Ramljakom kojeg ćete u cjelosti moći pogledati u emisiji TNT koja se emitira u nedjelju s početkom u 9 sati.

“Pad prometa Konzuma je 10,8 posto”, rekao je Ante Ramljak ekskluzivno za N1 televiziju.

“U tom dijelu je pad prometa u prvih pet mjeseci manji nego što je bilo to očekivao, a isto tako tvrdim da sada kada budemo financirali novu robu i zalihe Konzuma, kada do kraja popunimo dućane, da će Konzum uhvatiti taj rast prihoda i da će do kraja godine prema mom planu, ja bih bio zadovoljan, da posluje s nulom nakon svega i mislim da je to moguće ostvariti”, rekao je Ramljak.

Znači li to gašenje neprofitabilnih dućana, ima li viška radnika?

“U ovom trenutku ne mogu točno reći stanje profitabilnosti svih dućana, sigurno ima neprofitablnih ali ne bih govorio o postocima. Siguran sam da ćemo do kraja ljeta, nakon svih analiza, krenuti u implementaciju tog restrukturiranja, zatvaranje određenog broja dućana i zbog toga sam uvjeren da će Konzum do kraja godine poslovati pozitivno i da će imati operativnu dobit i da će on biti naš ‘flagship’, kako se kaže, u nagodbi s vjerovnicima”, rekao je Ante Ramljak.

novo.hr

foto: scr.N1