Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Raspisana međunarodna tjeralica za Zdravkom Mamićem

Raspisana međunarodna tjeralica za Zdravkom Mamićem

Nakon što je osječki Županijski sud izdao nalog za raspisivanje tjeralice protiv bivšeg čelnika NK “Dinama” Zdravka Mamića, policija je i raspisala službenu međunarodnu tjeralicu, povrđeno je osječke policije Telegramu.

Tjeralica je sada vidljiva i svim policijama u svijetu, koje moraju reagirati ako zateknu Mamića. To je zadatak i bosansko-hercegovačke policije na čijem se teritoriju on prema posljednjim informacijama još uvijek nalazi.

Mamića bi policija trebala uhititi, a ako se bude protivio izručenju Hrvatskoj, kao što je to i najavio, uslijedit će sudski postupak u kojem će se odlučivati o njegovoj ekstradiciji.

Tu sudsku odluku Mamić može čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili pak na slobodi ako mu bude dozvoljeno da plati jamčevinu. Nakon što hrvatsko Ministarstvo pravosuđa dobije potvrdu da je odluka o Mamićevom izručenju pravomoćna od ministra pravde BiH tražit će se njegovo izručenje Hrvatskoj.

Podsjetimo, optužno vijeće je 21. svibnja potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice okrivljenik, koje tužiteljstvo tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, klub oštetili za oko 200 milijuna kuna, a protiv Zdravka Mamića tada je određen i istražni zatvor.

Nakon što je sud u petak zaprimio rješenje predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, kojim je kao neosnovan odbijen zahtjev optuženika Maria Mamića i Nikkya Arthura Vuksana za izuzećem predsjednika osječkog Županijskog suda Zvonka Vrbana u postupanju u ovom predmetu, stekli su se procesni uvjeti da se nastavi s radom po potvrđenoj optužnici.

novo.hr

foto: scr.arhiva

Tagovi: