gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Restoran u Denveru gostima naplaćuje 38 centi za svako glupo pitanje

Restoran u Denveru gostima naplaćuje 38 centi za svako glupo pitanje

Tom’s Diner u Denveru nije običan restoran. Riječ je o povijesnom mjestu u starom dijelu grada, koje od 60-tih svaki dan 24 sata hrani Teksašane i sve koji gladne goste koji se pojave na vratima.

No, sveamerički šarm nije glavna atrakcija Tom’s Dinera, javlja Plavakamenica.hr. Restoran na meniju osim burgera i pomfrita ima i “glupa pitanja.” Svakom gostu koji postavi neko pitanje za koje osoblje misli da je glupo, na račun otkucaju dodatnih 38 centi. Računi s naplaćenim glupim pitanjima već mjesecima kruže društveni mrežama.

Kako je za lokalni portal objasnio voditelj Tom’s Dinera Hunter Landry, glupa pitanja su sve od “Mogu li za ručak dobiti breakfast sendvič?” do “Kolika je mjesečna članarina za Turkey Club?” (Turkey Club je sendvič) ili “Dolazi li meso za gardein burger od lokalnih uzgajivača?” (Gardein je brend bezmesnih burgera).

Na meniju su i Zdrave opcije, među kojima su “Preskočite idući obrok” i “Hodajte do kuće.”

“Zdrave opcije” na meniju

Cijela stvar mogla bi potrajati još vrlo kratko, jer vlasnik restorana Tom Messina želi zatvoriti kako bi se mogao posvetiti svojoj djeci. Zapravo, dobio je ponudu od 4,8 milijuna dolara od jedne građevinske firme koja želi srušiti Tom’s Diner kako bi na njegovu mjestu sagradila osmerokatnicu. Stanovnici starog dijela Denvera pokušavaju to spriječiti, ali očito ne mogu postaviti dovoljno glupih pitanja da bi napravili promet konkurentan ponudi građevinara.

novo.hr

foto: Tom’s Diner

Tagovi: