Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Rukometašice Hrvatske porazom od Njemačke izgubile plasman na Svjetsko prvenstvo

Rukometašice Hrvatske porazom od Njemačke izgubile plasman na Svjetsko prvenstvo

Rukometašice Hrvatske nisu se uspjele plasirati na Svjetsko prvenstvo budući da su u uzvratnoj utakmici u Hammu izgubile od favorizirane Njemačke sa 21:25 (9:14).

Prije tri dana u prvoj kvalifikacijskoj utakmici Hrvatska je odigrala 24:24 protiv Njemačke u Koprivnici, pa će na Svjetsko prvenstvo, koje će u prosincu ove godine biti igrano u Japanu, ići Njemice.

Njemice su većinu susreta bile u vodstvu. U prvom poluvremenu najveću prednost imale su u 24. minuti (13:7), a na odmor su otišle sa pet golova viška (14:9).

I u nastavku su domaće rukometašice držale prednost, koja se kretala od tri do pet golova razlike. Hrvatice se nisu predavale, borile su se kao lavice i u 53. minuti su došle na dva pogotka minusa (19:21), ali snage za potpuni preokret nisu imale.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Valentina Blažević sa sedam golova, od čega je šest zabila iz sedmeraca, a Dejana Milosavljević zabila je pet pogodaka. U redovima Njemačke najbolja je bila Alicia Stolle sa šest golova.

Uvjerljivim pobjedama u obje utakmice plasman na Svjetsko prvenstvo izborile su rukometašice Mađarske, Danske i Norveške, dok je Crna Gora pobjedom protiv Češke 25:23 izborila SP zahvaljujući više golova u gostima, jer je u prvoj utakmici u Češkoj izgubila sa 24:26.

Uzvratne utakmice, srijeda:
Mađarska – Austrija 28:19
(prva utakmica Austrija – Mađarska 23:41)
Švicarska – Danska 14:26
(prva utakmica Danska – Švicarska 35:22)
Njemačka – Hrvatska  25:21
(prva utakmica Hrvatska – Njemačka 24:24)
Norveška – Bjelorusija  31:28
(prva utakmica Bjelorusija – Norveška 21:34)
Crna Gora – Češka  25:23
(prva utakmica Češka – Crna Gora 26:24)

novo.hr

foto: scr.hrt