Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Russell Wilson postao najplaćeniji igrač NFL-a

Russell Wilson postao najplaćeniji igrač NFL-a

Novim četverogodišnjim ugovorom, vođa napada Seattle Seahawksa Russell Wilson (30) zarađivat će 35 milijuna dolara po sezoni. Time je postao najplaćeniji quarterback, ali i najbolje plaćeni igrač američkog nogometa u NFL ligi.

Wilson je vodio Seahawkse dva puta do Super Bowla, godine 2014. su osvojili naslov pobijedivši Denver Broncose sa 43–8, a 2015. su poraženi od New England Patriotsa sa 24-28.

Dosad je najbolje plaćeni igrač NFL-a bio quarterback Green Bay Packersa Aaron Rodgers, koji zarađuje 33,5 milijuna dolara po sezoni. Slijede ga quarterback Atlanta Falconsa Matt Ryan (30 milijuna dolara po sezoni) i Kirk Cousins,  quarterback Minnesota Vikingsa (28 milijuna dolara).

Legendarni vođa napada New England Patriotsa Tom Brady, koji je rekorder sa šest naslova prvaka, nalazi se tek na 17. mjestu najbolje plaćenih quarterbackova lige, sa zaradom od 20,5 milijuna dolara po sezoni, dok najkorisniji igrač prošle sezone Patrick Mahomes iz Kansas City Chiefsa je na 34. mjestu kad su pitanju plaće vođa napada. On je sa plaćom od 4,1 milijuna dolara na 34. mjestu.

N.H.

foto: profootball