eko industrija

Home / eko industrija/Poslovne vijesti / RWE osjetno povećao dobit u prvoj polovini godine

RWE osjetno povećao dobit u prvoj polovini godine

Najveći njemački proizvođač energije RWE u srijedu je izvijestio o osjetno većoj dobiti u prvoj polovini godine zahvaljujući dobrim rezultatima u odjelu trgovanja energentima.

U razdoblju od siječnja do lipnja prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) skočila je za 20 posto, na 1,37 milijardi eura, priopćila je skupina.

Prilagođena neto dobit uvećana je za 33,8 posto, na 914 milijuna eura.

U RWE-u izdvajaju učetverostručenu prilagođenu EBITDA u odjelu opskrbe i trgovanja, zahvaljujući ponajprije “iznimnim rezultatima na području trgovanja” i poslovanju s plinom.

Snažan poslovni rezultat daje nam vjetar u leđa za naredne mjesece, koji će biti jedno od najuzbudljivih razdoblja u povijesti naše tvrtke”, rekao je izvršni direktor te firme Rolf Martin Schmitz.

RWE se sprema zauzeti treće mjesto na ljestvici vodećih europskih proizvođača energije iz obnovljivih izvora zrahvaljujući opsežnoj razmjeni imovine s njemačkim E.ON-om koja će obuhvatiti i njegovu podružnicu Innogy, napominje Reuters.

Zahvaljujući dobrom rezultatu odjela za opskrbu i trgovanje u prvoj polovini godine uprava je krajem srpnja podigla prognoze za cijelu 2019., predviđajući prilagođenu EBITDA u rasponu od 1,4 do 1,7 milijardi eura. Prethodno su očekivali da će iznositi 1,2 milijarde do 1,5 milijardi eura.

Godišnja neto dobit trebala bi se kretati u rasponu od 500 do 800 milijuna eura, procjenjuju u njemačkoj kompaniji.

P.T./hina

foto: RWE

Tagovi: