Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Samsung Display planira uložiti 11 milijardi dolara u modernizaciju i istraživanje

Samsung Display planira uložiti 11 milijardi dolara u modernizaciju i istraživanje

Južnokorejski Samsung Display najavio je 13.100 milijardu wona (11 milijardi dolara) ulaganja u postrojenja i istraživanje kako bi modernizirao proizvodnju i pronašao rješenje za prekomjernu opskrbu, povezanu sa slabom potražnjom za pametnim telefonima i televizorima.

Samsung Display, odjel Samsung Electronicsa, namjerava do 2025. potrošiti 10.000 milijardi wona na postrojenja, a ostatak na istraživanje i razvoj za proizvodnju naprednijih zaslona.

Najava investicija vremenski se poklopila s problemima južnokorejskih proizvođača zaslona zbog sporije potražnje za zaslonima za televizore i pametne telefone, baziranim na tehnologiji tekućih kristala (LCD).

Dodatno ih tišti i sve žešća kineska konkurencija i prijelaz glavnih klijenata na zaslone s diodama koje emitiraju organsko svjetlo (OLED).

Samsung Displayevo ulaganje bit će usmjereno u prenamjenu jedne od linija za proizvodnju LCD zaslona u postrojenje za masovnu proizvodnju naprednijih zaslona baziranih na tehnologiji „kvantne točke”, navodi se u priopćenju.

Iz južnokorejske kompanije izvijestili su da su prošlog mjeseca obustavili rad LCD proizvodne linije.

Kompanija ima šest proizvodnih linija za zaslone, uključujući i jednu za LCD zaslone u Kini.

„Naša kompanija planira prevladati veliku krizu u sektoru zaslona aktivnim ulaganjem”, poručuju.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in i potpredsjednik Samsung Electronicsa Jay Y. Lee u četvrtak su prisustvovali ceremoniji potpisivanja predloženog ulaganja u Samsung Displayevoj tvornici u južnokorejskom gradu Asanu.

Proizvodnja novih zaslona baziranih na tehnologiji ‘kvantne točke’ trebala bi započeti 2021. godine s mjesečnim kapacitetom od 30.000 zaslona, stoji u priopćenju tvrtke.

N.H.

foto: Samsung

Tagovi: